Atletiekpark in Overijse in gebruik genomen
Coalitiegesprekken Overijse
19 oktober 2018
Bestuursakkoord in Overijse tussen Overijse2002-N-VA en OpenVLD-Groen
6 december 2018

Atletiekpark in Overijse in gebruik genomen

Op dinsdagavond 6 november is het gloednieuwe atletiekpark in gebruik genomen. De primeur is voor het  ZA-Team (Zoniën Athletics Team) de atletiekclub uit Overijse en de Druivenstreek. Tijdens de werken hebben ze oplossingen moeten zoeken voor hun trainingen, maar vanaf nu kunnen ze dus terug terecht op het afgewerkte atletiekpark op Den Heurk in Overijse.

 Een uniek atletiekpark

 Op het nieuwe atletiekpark kunnen alle loop- en sprintnummers beoefend worden net zoals ook alle werpnummers (kogelstoten, discus- en speerwerpen) en springnummers (hoog-, ver- en poolstokspringen). Daarnaast kunnen sporters gebruik maken van een sprinthelling voor krachttrainingen, een trappencombinatie om ‘core stability’ te trainen, zijn er haken voorzien om met elastieken kracht-, stabiliteits- en evenwichtsoefeningen uit te voeren en zijn er een aantal sporttoestellen geplaatst om specifieke oefeningen te trainen.  De infrastructuur is ook voorzien van een nieuwe, volwaardige verlichtingsinstallatie. De combinatie van al deze mogelijkheden maakt van dit atletiekpark een uniek atletiekpark in Vlaanderen. De invulling van dit unieke atletiekpark is tot stand gekomen dankzij de inbreng van een ‘expertenteam’ dat bestond uit vertegenwoordigers van de verschillende loopverenigingen uit Overijse en enkele experten uit de streek.

Binnenkort kunnen andere sportclubs en scholen, maar ook individuele sporters op dit atletiekpark komen trainen. Hiervoor moeten de laatste details nog afgewerkt worden, maar eerstdaags zullen zij ook kunnen gebruik maken van het atletiekpark. Dit atletiekpark voorziet ongetwijfeld voor elke sporter tal van trainingsmogelijkheden.