Een zomer vol pret en plezier dankzij het IBO, de speelpleinwerking, de sport-en jeugverenigingen.

Straatverlichting aan of uit?
31 mei 2017
Overijse kiest voor ambitieus atletiekpark
14 september 2017

Ondertussen is de zomervakantie al weer een weekje bezig en zijn de eerste speelse en sportieve dagen in Overijse achter de rug. “Kinderen en jongeren in Overijse hoeven zich echt niet te vervelen dankzij het gevarieerde aanbod dat we met de gemeente, ook in samenwerking met verenigingen, kunnen aanbieden deze zomer,” Aldus schepen van jeugdwerking en sport, Peter van den Berge (Overijse2002)

 

Centraal afspreekpunt is Kamp kwadraat.Na het harde werk van de maand juni loopt de renovatie van Kamp Kwadraat stilaan op zijn einde. Alle lokalen en de buitenaccomodatie staan volledig ter beschikking van het IBO en de speepleinwerking.

Dagelijks staan er zo’n 40 vrijwilligers klaar om een 200-tal kinderen elke dag opnieuw zotte animatie, uitstappen, zwempartijen,en van een gevarieerd spelaanbod te laten genieten. Bedankt animatoren! De Speelpleinen zijn er tot 18 augusus, het IBO blijft paraat tot eind augustus met wat themaweken zoals een nerd- en natuurkamp.

 

Ook op sportief vlak heeft de sportdienst in samenwerking met tal van sportverenigingen een mooi en gevarieerd programma uitgewerkt. Zwem-, MTB-, dans-, gevechtssport-, voetbal-, atletiek-, ropeskipping-, omnisport- en avonturenkamp, het zijn stuk voor stuk leuke sportweken in de gemeentelijke sportinfrastructuur. Deze sportkampen worden begeleid door vrijwilligers van de verschillende clubs en/of door sportanimatoren die ook dagelijks hun beste sportbeentje voorzetten.

En natuurlijk gaan ook alle jeugdverenigingen uit de verschillende gehuchten van Overijse op kamp. Tientallen jongeren trekken er vaak voor 10 dagen op uit met de kinderen van hun scouts- of chirogroep naar een dorpje ergens in het land om topdagen te beleven. Met de gemeente en de jeugddienst ondersteunen we dit maar al te graag logistiek, maar inhoudelijk en organisatorisch werken ze dit volledig zelf uit. En dit verdient toch ook wel eens een flinke pluim!

“Als schepen voor jeugd en sport ben ik enorm tevreden dat we dit allemaal (mee) kunnen organiseren. Maar ik wil vooral alle medewerkers en vrijwilligers bedanken voor hun ongelofelijke inzet tijdens deze zomer en natuurlijk ook voor de voorbereiding van al deze activiteiten. Zonder hen was er dit aanbod niet! Ik wens iedereen dan ook een speelse, sportieve en jeugdige zomervakantie! En dan zien we elkaar op de Druivenfeesten,” aldus schepen van jeugd en sport Peter van den Berge, Overijse2002