Ophaling van de roze zak vanaf januari 2018
Foto Michel Van Mullem
Nieuwe brandweerregeling nefast voor de werking van onze brandweerkazerne
2 januari 2018
Burgemeester stopt motocrossers in Tombeek
31 januari 2018

Ophaling van de roze zak vanaf januari 2018

Vanaf 1 januari 2018 zal Interrand in de drie gemeenten (Overijse, Tervuren en Hoeilaart) starten met inzameling van de roze zak. Naast de inzameling door Interrand aan huis is het nog steeds mogelijk om je roze zak te deponeren in het recyclagepark.

Functie van de roze zak

Het grotendeel van de plactics (hard en zacht) horen niet thuis in de blauwe zak (PMD). Wat er nu wel en niet in de roze zak mag kan je terugvinden via deze link. Door deze plastics apart op te halen werkt de Druivenstreek mee aan een betere recyclage. Daarnaast is het voor de burgers ook goedkoper en moeten ze minder in de gewone, beige huisvuilzak smijten.

De roze zak is echter een tijdelijke maatregel want net voor het nieuwe jaar maakte Vlaanderen bekend dat er een algemene invoering zal komen van één inzamelsysteem voor alle plastics. De invoering van dit systeem wordt echter ten vroegste tegen 2020 verwacht. Hierdoor zal de roze zak nog enkele jaren een vertrouwd beeld zijn bij de vuilnisophaal.

Overijse2002 is zeer tevreden dat Interrand de roze zak komt ophalen en hoopt hiermee dat de roze zak verder ingeburgerd geraakt. Voor de volledigheid hebben we ook de afhaalkalender Overijse 2018 voor jou even in bijlage gezet.