OVERIJSE : BEWEEG JE FIT ! ELKE DAG VAN DE MAAND
Overijse2002 / N-VA zeer blij met de 465 000 euro subsidies voor een doorgedreven renovatie van het Begijntjesbad
3 mei 2017
Straatverlichting aan of uit?
31 mei 2017

OVERIJSE : BEWEEG JE FIT ! ELKE DAG VAN DE MAAND

Vanaf vandaag kan iedere inwoner van Overijse, ouder dan 60 jaar een “Beweeg je Fit” boekje verkrijgen. In het kader van streven naar een fitter leven, heeft de gemeente Kortenaken vorig jaar  het initiatief genomen om dergelijk boekje uit te brengen. Na een  ontmoeting met de verantwoordelijken van Kortenaken, groeide het plan om een dergelijke, handige gids te maken voor de senioren van Overijse.

Hierop sloegen de seniorendienst en de sportdienst de handen in elkaar. Het is een boekje geworden waarin er één eenvoudige oefening staat per dag. Iedere dag, amper 5 minuutjes. Het is nooit te laat om te beginnen. Met dit boekje krijg je oefeningen aangeboden die je perfect thuis kan uitvoeren. De boekjes zullen verspreid worden via de seniorenverenigingen. Men kan ze ook verkrijgen in de Vuurmolen en op de sportdienst. Vanaf volgend jaar zullen alle inwoners van Overijse die 75 jaar worden, automatisch een boekje in de bus krijgen.

Zet de eerste stap naar fitter leven!

 

Op de foto : Schepen voor Seniorenbeleid Leo Van den Wijngaert en schepen van Sport Peter Van den Berge, die de eerste boekjes overhandigen aan Rita Segers, voorzitter van de Seniorenraad van Overijse.