Overijse ondersteunt ‘jonge’ starters!
Voor betaalbaar wonen en een nieuw toegankelijk park
15 november 2017
Overijse2002-N-VA in de bres voor groen, betaalbaar & sociaal wonen en erfgoed
30 november 2017

Overijse ondersteunt ‘jonge’ starters!

De kleinhandel in de kernen hebben het in Vlaanderen de voorbije jaren moeilijk gehad. Dit was niet anders in Overijse. Niettegenstaande heel wat initiatieven zoals Bruisend Overijse, Pop-up project, een twintig puntenplan in samenwerking met een studiebureau, de inspanningen van de handelaarsverenigingen en de Raad voor Lokale Economie en nog zo veel meer, bleef het aantal handelszaken stagneren.

De vooruitzichten voor de volgende jaren, zien er terug rooskleuriger uit. De hogere overheid heeft de wil om o.a. financieel in te zetten op kernversterking. De lokale kleinhandel zal wellicht een combinatie worden van een “echte” winkel waar de nodige service en kennis zullen samengaan met een digitaal aanbod.

Het voorbije jaar ging het aantal starters in Vlaanderen terug in stijgende lijn. Overijse wilt hier zeker mee een trekkende rol spelen en jonge starters/handelaars overtuigen van de opportuniteiten dat de gemeente kan bieden voor de jonge ondernemer.

Overijse heeft bij de Vlaamse Overheid een nieuwe aanvraag ingediend om mee de renovatie van leegstaande handelspanden te subsidiëren. Het Agentschap Innoveren en Ondernemen heeft hierop haar akkoord gegeven.

Concreet wil dit zeggen dat, wanneer een nieuwe handelszaak zich komt vestigen in een leegstaand winkelpand, hij of zij kunnen rekenen op een maximale subsidie van 8.000 EURO voor de renovatie van het leegstaande pand ( 4.000 EURO van Agentschap Innoveren en Ondernemen en 4.000 EURO van de gemeente Overijse).

Deze maatregel start voor alle aanvragen vanaf januari 2018 tot 31 december 2020.

Als je interesse hebt om een handelszaak te starten, kom dan kennis maken met wat de gemeente Overijse je kan bieden.