Waar wil CD&V naar toe?
Burgemeester stopt motocrossers in Tombeek
31 januari 2018
Acht extra brandweermannen voor de kazerne van Overijse
7 februari 2018

Waar wil CD&V naar toe?

Als voorzitter van OVERIJSE 2002 was mijn verbazing groot toen ik het artikel van  CD&V over  het “GRUP Maleizen” en de infovergadering onder ogen kreeg.

Blijkbaar zit de CD&V-voorzitter niet meer op dezelfde lijn als de CD&V-schepenen: “Voor zover ik weet, keurden deze laatste dit opzet mee goed in het college.”

De loyauteit die hun voorzitter een paar maanden geleden nog predikte, is vandaag ver te zoeken. Waarschijnlijk, door een opstoot van verkiezingskoorts, neemt de profileringsdrang de bovenhand op de redelijkheid en op een stabiel beleid. Persoonlijk betreur ik deze gang van zaken. Voor mij is één ding duidelijk: de Maleizenaar mag niet de speelbal worden van  politieke spelletjes. Misschien waren er in het verleden andere opties mogelijk, dat kan. Maar dat sluit niet uit dat we van de huidige opportuniteit moeten gebruik maken om de zaken bij te sturen. Daarom was er dit eerste participatie-moment voor de burger. Met de opgedane reacties van de talrijk opgekomen inwoners moeten onze beleidsmensen nu verder aan de slag. Zo zijn er al een aantal workshops gepland in februari en maart. De CD&V-schepenen weten dit. Dan zeggen dat de burger geen inspraak zal hebben is een grove leugen, die we vanwege een beleidspartner niet kunnen appreciëren. Laat ons hopen dat het hier om een “uitschuiver” gaat en dat CD&V tot oktober een loyale partner blijft.

Wij als OVERIJSE 2002 – N-VA hebben alvast die intentie.

 

Voor OVERIJSE 2002                                                                        Voor N-VA

Eric Leskens                                                                                        Joris Kelchtermans